Английският език и къде най-добре се учи той?

Английският език

Сигурно се питате къде можете да получите професионална помощ за детето си при ученето на така необходимия ни днес английският език? Ето най-често срещаните варианти.

Английският език в училище

Много от родителите все още предпочитат да заложат само на учебните часове по английски език в училище. Това е добър и напълно безплатен вариант. Много често обаче започват да възникват проблеми. Понякога заради остараряла методика, друг път заради голямата бройка на децата в училище или липсата на индивидуален подход. Така че, ако вашето дете не се справя добре, има ниски оценки или пък се справя много преди останалите деца, то потърсете някой от останалите варианти.

Частни уроци?

Първото нещо, което ни идва на ум е да запишем детето на частни уроци по английски. Те могат да бъдат в група или индивидуално. Ако сте избрали да посещавате частен учител или частна езикова школа, то трябва да направите избор – група или индивидуално. Нашият съвет е да прецените какво точно е нужно на вашето дете. Какви са вашите цели при ученето на английският език.

Предимства в група: добра цена, социални контакти, малки групи, в които учителите съчетават и индивидуален подход при преподаването на английски.

Предимства в индивидуален план: този варинат препоръчваме само, ако не е възможно да се съобразите с графика на групите или ако вашето дете не се справя например само с граматиката. Тогава, то има нуждата да наблегне върху конректни неща в английския език. Недостатъците тук са, че детето комуникара само с учителя си и разбира се по-високата цена на обучението по английски.

И все пак, ако вашето дете е на възраст под 10 години, то ви препоръчваме изцяло групото обучение. До тази възраст ученето на английски е изцяло обосновано на игри и забавления и за децата. Много по-добре е вашето дете да играе и се забавлява със своите връстници, но в малки групи до 7-8 деца.

Детски езикови лагери или ваканция в чужбина?

Ако детето ви вече изучава английски език, идеята за езиков лагер по английски или ваканция в англоговоряща среда е прекрасно решение. Там децата прилагат на практика наученото до момента. И двата варианта имат своите добри страни. Все пак, изборът ви зависи от възрастта на детето и доколко е самостоятелно то.  Детските лагери са подходящи най-вече за деца от от 8 до 12-13 годишна възраст, докато пътуването в чужбина бихме препоръчали за по-големи деца, които вече са по-самостоятелни.

Английският език и къде най-добре се учи той?
Към началото