Знаете ли че, Анталия има много водопади?

Водопад Кърсунлу

Знаете ли че, Анталия има много водопади? Водопадът Kursunlu се намира само на 22 километра от центъра на Анталия. Природният парк Kursunlu е защитена долина с дължина 2 километра. Паркът е отворен от 1986 г. и е домакин на милиони туристи всяка година, подобно на другите водопади на Анталия. Можете да направите приятна кратка разходка сред малките езера на 8-те малки водопада на Kursunlu. Водопадите са от 18 метра и се състоят от 8 различни водопада, падащи вертикално към басейните отдолу. В резултат на това местните наричат ​​водопадите Kursunlu, което означава бюлетин на турски език.

Знаете ли че, Анталия има много водопади? Водопад Горен Дюден

Водопадът Горен Дуден се намира на 12 километра северно от Анталия. Намира се само на 30 минути с кола от стария град на Анталия. Релефът на Анталия е богат на карст, особено на доломити и варовици. В резултат на природата на карста в района на Анталия има много подземни потоци, езера и понори. Duden е най-известният от тях. Поради дупките водопадът Горен Дуден потъва на почти 30 километра нагоре по течението от водопада Горен Дуден. Появява се в квартал Кепез на Анталия и създава водопад, падащ от 22 метра височина. Най-впечатляващата част от водопада Upper Duden са тунелите, издълбани в естествената скала, които се вият от върха на водопада към дъното. Можете да стигнете до задната част на водопада и да направите впечатляващи снимки на водопада и красивия пейзаж, по който тече водата. Водите на горния водопад Дюден изчезват в още два понора, докато не се срещнат със Средиземно море във водопадите Долен Дюден. Паркът на водопада Upper Duden е богат на инфраструктура, която можете да освежите в кафенетата или да пазарувате сувенири в или около парка. Древните мелници, използвани за производство на зехтин, си струва да се видят по време на обиколката ви в парка Upper Duden Waterfall.

Долен Дюденски водопад

Водопадът Lower Duden също е на 30 минути с кола от стария град на Анталия. Точно до водопада има красив парк, от който можете да видите срещата на водопада със Средиземно море. Водопадът Lower Duden пада от 40 метра от висока скала и количеството вода създава мъглива зона над топлото Средиземно море, което е по-впечатляващо да се види от лодка, тръгваща от пристанището Kaleici, което означава стария град на Анталия . Ако посещавате водопада Lower Duden от скалите, горещо ви препоръчвам да стигнете там следобед или вечер, за да направите по-добри снимки, тъй като слънцето ще бъде зад камерата ви.

Водопад Манавгат

Водопадът Манавгат е най-ниският, но най-популярният водопад в района на Анталия, благодарение на местоположението си. Водопадът е много близо до древния град Сиде, в резултат на което туристите, изследващи древните градове на Перге и Сиде, се подмладяват, преди да се върнат в хотелите си във водопада Манавгат. Дори ако височината на водопада е само 3 метра, той изглежда по-малък благодарение на големия обем на река Манавгат. Паркът на водопада Манавгат е добре организиран благодарение на община Манавгат. Силно препоръчвам почивка при водопада Манавгат, за да заредите батериите си, преди да посетите древния град Сиде, защото залезът е величествен до колоните на храма на Аполон от Сиде.

Водопад Укансу

Водопадът Укансу е на 70 километра от град Анталия. Поради черен път, който ви отвежда до водопада след главния път Анталия – Алания, той не е най-популярният водопад сред туристите. Водопадът бавно тече над карстовите скали и създава известния басейн Kings, който е освежаващо езерце за плуване.

Знаете ли че, Анталия има много водопади?
Към началото