Гирите и щангите фитнес уреди за дома

Гирите и щангите фитнес уреди за дома

Гирите и щангите фитнес уреди за дома. Определено можете да правите много с щанга, но вашите възможности с дъмбели са много по-обширни. И щангите, и дъмбелите могат да се използват за комбинирани повдигания, които набират няколко големи мускулни групи наведнъж, но можете да използвате дъмбелите и за спомагателни и изолиращи упражнения, като откат за трицепс, странично повдигане и флайс на гърдите.

Гирите и щангите фитнес уреди за дома

Идеален фитнес ред, ако имате голямо място за тренировка. Опитвате се да изберете вашето оборудване за празен гараж? Щангите, лежанката могат да бъдат идеални за вас! По същия начин, ако тренирате в просторна фитнес зала, научаването как да използвате щанга може да бъде невероятен начин да напреднете в силовата си тренировка от по-малки свободни тежести като дъмбели, гири и медицински топки. Но не забравяйте, че щангите и малките пространства не си подхождат!

Дори ако имате голяма тренировъчна зона у дома, не всеки има голям бюджет за оборудване. Инвестирането в щанга, багажник, плочи за тежести, щипки и лежанка може да бъде скъпо упражнение, особено ако вдигате тежко и се нуждаете от избор на тежести.

Щангата е фитнес уред, подходящ за вдигане на тежко

Ако вашите тренировъчни цели се основават на прогресивно претоварване, ставане по-силен и вдигане на тежко, използването на щанга е правилният начин. Тъй като щангата е във фиксирана позиция, натоварването е по-стабилно и по-лесно за контролиране, което означава, че можете да добавите повече тежест и да оставите тези по-големи мускули да свършат по-голямата част от работата.Някой, който е вдигал тежести за известно време, може да е в състояние да изпълни мъртва тяга от 80 килограма с помощта на щанга и плочи, но изпълнявайки мъртва тяга с чифт дъмбели от 40 килограма? Нивото на трудност е много по-високо.Много хора предпочитат да използват щанга като фитнес уред за комбинирани упражнения като клекове, лежанка и мъртва тяга единствено поради факта, че можете да вдигате по-големи тежести!

Гирите и щангите фитнес уреди за дома
Към началото