Дрегер тест и видове алкохол

Дрегер тест и видове алкохол

Дрегер тест и видове алкохол. Някои от най-ранните докладвани споменавания за производство на алкохол.

Разбиране на трите вида алкохолохол датират още от 4000 г. пр. н. е. Производството на алкохол възниква, когато двойка кислородни и водородни атоми (хидроксилна група) заместват водородния атом във въглеводородите.

Дрегер тест и видове алкохол

Те се свързват с други атоми, за да създадат вторични алкохоли, които се използват за създаването на трите вида алкохол, които използваме днес. Тези три вида алкохол са метанол, изопропил и етанол, които използваме за производството на алкохолни напитки.

Кои от трите вида алкохол са безопасни за пиене?

Метанолът и изопропиловият алкохол са отровни за хората, тъй като телата ни ги метаболизират като токсини, което причинява увреждане на черния дроб, което ги прави опасни за консумация от човека. Тези два вида алкохол обикновено се използват за почистване и производство.

Изопропил е научен термин за спирт, който се използва за почистване и дезинфекция и може да се намери в кухненски спрейове, дезинфектанти за ръце и медицински дезинфектанти. Метанолът е компонент в горивото, почистващ препарат за предно стъкло и редица други продукти на алкохолна основа. Пиенето дори на малко количество от тези видове алкохол може да бъде фатално.

Разбиране на трите вида алкохол

Етанолът е единственият вид алкохол, който може да се консумира безопасно от хората. Този алкохол се произвежда като част от химическия страничен продукт от процеса на ферментация от дрожди. Захари и нишестета и се предлага в дестилирана и недестилирана форма. Въпреки че може да е безопасно да се пият напитки с етанол, тялото все още ги метаболизира като токсини и те могат да бъдат вредни, когато се консумират в големи дози.

Прекомерната консумация на етанол може да доведе до увреждане на черния дроб, мозъка и други органи, както и да действа като депресант на централната нервна система, нарушавайки координацията и преценката. Последното прави пиенето на алкохол опасно при изпълнение на ежедневни задачи като шофиране.

Съществува и възможност за алкохолно отравяне, общият израз за свръхдоза алкохол, което може да бъде фатално. Злоупотребата с алкохол също може да доведе до физическа зависимост от веществото и ако не се контролира, може да доведе до опустошителна алкохолна зависимост .

Дрегер тест и видове алкохол
Към началото