Естествена грижа с натурална козметика за лице

Естествена грижа с натурална козметика

Естествена грижа с натурална козметика за лице

Естествена грижа с натурална козметика за лице. Когато поддържаме кожата на лицето си с натурална козметика, грижата за кожата е естествена и това носи предимство за нея. Според направено проучване от 2015 г., растителните, натурални продукти могат да бъдат богат източник на:

  • витамини
  • антиоксиданти
  • етерични масла
  • хидроколоиди
  • протеини
  • терпеноиди
  • биоактивни съединения

Според проучването растителните екстракти се по-безопасна и рентабилна алтернатива на синтетичните.

Влиянието на натуралната козметика върху различните видове кожа

Мазна кожа Натуралните продукти за рутинна грижа за мазна кожа, спомагат за намаляване на нейното омазняване, без да се налага да се ползват лекарствени продукти или да се прилагат скъпо струващи процедури за грижа. Дори и в домашни условия можем сами да се погрижим за кожата си.

Суха кожа – Натуралната козметика може да помогне в ежедневната рутинна грижа за суха кожа, като намали ефекта от горещината на вън. Горещата вода след душ, сух климат, изсушаващи сапуни и всичко останало, което може да предизвика сухота на кожата.

Комбинирана кожа – Грижата за комбинирана кожа не винаги е най-лесната, но все пак се  намират натурални продукти, които да се погрижат за комбинираната кожа. Тези продукти се борят едновременно със сухотата и придават блясък на кожата.

Продуктите, които използваме в ежедневието си за грижа на кожата, обикновено съдържат аромати. Тези аромати могат да раздразнят както мазната, така и сухата кожа. Използването на натурална козметика обаче, няма да доведе до такива негативни резултати.

Кожа, склонна към акне

Натуралната козметика за кожата с акне има много предимства. Тя спестява пари чрез избягване на закупуване на скъпи решения за акне. Също така може да помогне за предотвратяване на нежелани странични ефекти, като сухота, зачервяване и дразнене.

Има много натурални продукти, които можете и да забъркате във домашни условия за за вашите нужди на кожата.

За чувствителна кожа – Натуралните продукти могатда помогнат за възстановяването на здравата кожна бариера. Проучване от 2018 г. изследва риска от чувствителност на кожата, свързан с продукти, съдържащи аромати. Продуктите, които е по-вероятно да се носят за дълъг период от време, като овлажнители, са по-склонни да причинят проблеми с кожата.

Какво представлява естествената грижа за кожата?

Терминът „естествена грижа за кожата“ може да означава различни неща. Етикетът „естествен“ не е регулиран в цялата индустрия. Това означава, че всяка компания може да избере какво означава „естествено“ за себе си.

Естествена грижа с натурална козметика за лице
Към началото