Запушени тръби? Винаги има как да ги отпушим

Запушени тръби

Не е нужно да се притесняваме когато имаме запушени тръби

Най-важното за запушени тръби и преди да тръгнете да купувате средството за отпушване на канализационните тръби. Да сте наясно с причината за запушването. Ако не го направите, рискувате да изхвърлите парите си на вятъра, защото след известно време ситуацията с канала може да се повтори отново.

Проблемът на тръбите от чугун не е в малката способност да се противопоставят на корозионните процеси. Повечето се крият в не дотам качество на обработката на вътрешната им повърхност. Това от своя страна води първо до образуването на натрупвания по стените, а след това и до пълно задръстване, напълно блокиращи и запушващи каналите. Следователно използването на такова средство за премахване на блокажи в тръбите, което се базира на сода каустик, няма да свърши добра работа.

Какво още би Ви било полезно

– С така наречените гелоподобните препарати се почистват най-ефективно от чугунени тръбопроводи. Те не само ще се справят с с отпушването на каналите, но и ще премахнат причината за появата на нежелани отлагания по вътрешността на стените на тръбите.

Знаем, че неръждаемата стомана спокойно може да издържи на въздействието на по-агресивните средства за отпушване на канали. Всеки препарат би бил подходящ за това: алкалният, такъв, който е базиран на концентрирана солна киселина и различните модрени видовепрепарати на гелообразна основа.

Ето какво препоръчват експертите: да се използва някакъв „по-дълготрайно“ средство за почистване на гранулирани канализационни тръби. Това средство го пускате в S-образния сегмент на изхода от неръждаема стомана или пък направо в сифона на съответната мивка. При оттичане на водата такова почистващо средство за отпушване на канали ще работи както като основно, така и като профилактично средство.

Почистване и отпушване на ластмасови  тръби

Пластмасовите тръби се характеризират с много гладка повърхност, поради което рядко се запушват. Така се получава, че отпадъците в тръбите просто няма за какво да се закрепят. Също така в тръбопроводите, изработени от полимерен материал, най-разпространеният е поливинилхлорид или PVC, е напълно възможно да се образуват запушвания. По-точно, в началото на тръбата, по завоите и извитите части на канализационната система.

Запушени тръби? Винаги има как да ги отпушим
Към началото