Изкъртване на плочките на гърба на кухнята

Изкъртване на плочките на гърба на кухнята. Плочките за гръб на кухня вършат отлична работа за покриване на стените зад плотовете, като предпазват стената от вода и удар. Плочката може да бъде премахната, когато гърбът остарее, износи се или вече не е необходим. В някои случаи къртенето на гръб от плочки може да се извърши само с минимално увреждане на гипс картона. В други случаи е по-просто и по-малко разхвърляно да изрежете плочката и прикрепения гипс картон на едно парче – доста лесна работа, ако имате правилните инструменти.

Изкъртване на плочките на гърба на кухнята

Къртенето на плочките никога не е чисто, нито стената ще бъде напълно неповредена. Вашата цел е да ограничите бъркотията и щетите по стената. Номерът е да се прекъсне тънката връзка между плочката и гипс картона. Тънките отлагания, останали по стената, могат да бъдат изстъргани. Някои облицовъчни хартиени плоскости и гипс ще се отдръпнат заедно с плочката, но вдлъбнатините могат да бъдат запълнени или поправени.

Ако премахването на плочката от гипс картона се окаже твърде тромаво, добра алтернатива е да изкъртите плочката и прикрепената към нея опора за гипс картон като едно цяло. Асоцииращ многофункционален инструмент Ви помага да режете с потапяне около периметъра на плочката. Ако гипс картонът не е проблем, можете също да използвате въртящ се чук с накрайник, за да премахнете плочката.

Съображения за безопасност при къртене на плочки

При къртене на плочка от гръб, остри, подобни на стъкло парчета плочка ще се превърнат в снаряди. Защитете очите си с предпазни очила или очила. Използвайте дебели ръкавици. Носете горна част с дълги ръкави, панталони и ботуши или здрави обувки. Вдигайте често паднали плочки, за да избегнете подхлъзване.

Инструкции как да изкъртите плочките от гръб на кухня

Винаги се опитвайте първо да премахнете плочката от стената, преди да опитате други методи. Ако плочката е била хлабаво поставена, тя ще се отлепи относително лесно.

Изключете електричеството

Изключете електричеството в зоната на къртене. Зад стената може да минават множество кабели.

Защита на зоната на къртене

Поставете запушалки в мивката, за да предотвратите навлизането на плочки в канализацията. Поставете картон върху плотовете и залепете картона. Поставете найлоново фолио на пода. Ограничете разпръснатите парчета плочки, като залепите пластмаса около района.

Премахнете препятствията

С отвертка и щифт отстранете препятствията, които не са плочки, от задната част, като предни плочи за изход или превключвател за осветление, празни лицеви плочи и дървена или PVC облицовка. Ако облицовката на плочките стига до стенните шкафове, помислете за премахване на шкафовете, за да си осигурите по-добър достъп до облицовката.

Разхлабете фугиращата смес

Монтирайте многофункционалния инструмент с острието за отстраняване на фуги. Включете инструмента, след което прокарайте острието по всяка линия фугираща смес между плочките. Целта е да се прекъсне връзката между съседни плочки, вместо да се премахне цялата фугираща смес. Ограничете мръсотията, като държите прахосмукачката под острието на многофункционалния инструмент.

Изкъртване на плочките на гърба на кухнята
Към началото