Йога и аксесоарите, които можете да използвате

Йога

Аксесоарите за йога обикновено включва блокчета (тухли), постелки, топки и ленти за йога.

По-малко търсени са арките, платформите и други устройства, които са предназначени да направят Вашата йога практика удобна и безопасна. По-рядко се срещат блокчета или тухли с нестандартна – например овална форма.

Йога

Те са направени от полистиролова пяна за най-напредналите трениращи. Такива видове блокчета Ви позволяват да фиксирате добре дланите, бедрата, кръста, но е доста трудно да поддържате баланс върху тях. Основното им предимство е липсата на ъгли, които обикновено се забиват в кожата, така че е много по-удобно да държите овални блокове в ръката си.

Друг геометричен вариант на блокчетата са платформите. Основната им цел е да облекчи напрежението от ръцете по време на тренировка и да повдигне дланите. Някои практикуващи йога също ги поставят под прасците си, за да не натоварват ставите. За съжаление платформата не е универсална и не е много мобилна, но ще Ви помогне при изпълнението на различни асани, които преди това са Ви причинявали дискомфорт.

Възглавницата е друг аксесоар за йоги практики.

Възглавницата за сядане  по време на йога е чудесно решение за тези, които обичат да медитират или просто седят на пода дълго време. Уникалната структура осигурява удобно прекарване както сред природата, така и в йога залата. Може да се използва също при лекции, семинари и обучения, когато трябва да седнете на пода.

Ако медитацията е затруднена от факта, че не можете да останете в едно положение поради дискомфорт в гръбначния стълб, най-правилното решение би било закупуването на специален стол за медитация. Можете да персонализирате стола сами според Вашите предпочитания, тъй като обикновено облегалката Ви позволява да заемете няколко позиции. Например, тя може да бъде позиционирана така, че да седи удобно и да медитира, докато различна позиция може да помогне да се осигури максимална подкрепа на торса за правилни упражнения и дихателни техники.

Йога и аксесоарите, които можете да използвате
Към началото