Какви са съставните части на горивния филтър?

Какви са съставните части на горивния филтър?

Какви са съставните части на горивния филтър? В двигателя с вътрешно горене трябва да има чист въздух и чисто гориво по всяко време, за да работи. Горивото, което слагате в резервоара, не е щателно чисто и всички замърсители, които преминават от бензина или дизела в двигателя, имат потенциал да причинят сериозни проблеми за здравето на вашия двигател и за неговата работа. Особено при дизеловите двигатели температурните промени могат да доведат до втвърдяване на парафина в нискокачествено гориво и създаване на утайка на дъното на резервоара.

Какви са съставните части на горивния филтър?

На всяко превозно средство с двигател с вътрешно горене е поставен горивен филтър, за да се гарантира, че горивото е възможно най-чисто, което помага за предотвратяване на проблеми, които могат да причинят неочаквано или ускорено износване вътре в горивната система и горивната камера. Важно е за всички превозни средства, но е задължително за дизелите. А за много превозни средства горивният филтър е част, която трябва да се сменя редовно според графика за поддръжка на вашия автомобил. В тази статия научете какво е горивен филтър и как работи, колко често трябва да се сменя и как можете да разберете, че е време да инсталирате нов, чист филтър.

Как работи горивният филтър?

Горивният филтър се състои от две части: филтърен елемент и корпус. Дизайнът може да бъде драстично различен, като сменяемите елементи на горивния филтър, вградените филтри и филтрите на винт са общи типове. Корпусът държи филтърния елемент, който има микроскопични отвори, които позволяват да преминава само чисто филтрирано гориво. Той също така улавя и задържа частици като ръжда, мръсотия или всякакви други замърсители, които не могат да преминат през филтърния елемент. Това помага да се предотврати навлизането на отпадъци в цилиндрите на двигателя през инжекторите. Само частици, достатъчно малки, за да не причиняват проблеми като запушени горивни инжектори, могат да преминат през филтъра.

Горивните филтри се предлагат в различни дизайни за различни превозни средства и двигатели. Някои конструкции имат входна камера и изходна камера, разделени от филтърния елемент в запечатан корпус. Други могат да бъдат проектирани по различен начин в зависимост от конкретните нужди на приложението.

Какви са съставните части на горивния филтър?
Към началото