Какъв размер беседка Ви трябва?

Какъв размер беседка Ви трябва?

Какъв размер беседка Ви трябва? Изборът на подходяща беседка за вашия двор не е лесна задача. Беседката, която може да бъде красиво допълнение към задния ви двор, може да не е най-добрата за вашите нужди. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, преди да закупите беседка в задния двор:

Какъв размер беседка Ви трябва?

Ако планирате да използвате беседка за лична или семейна употреба, тогава беседка 10×10 фута трябва да е достатъчна. Ако планирате да организирате много партита, може да изберете по-голяма беседка в задния двор, да речем модел 12×16 фута. Ако планирате да инсталирате беседка на вашата морава или в градината си, тогава размерът на беседката може да няма значение. Ако обаче искате да инсталирате беседка на съществуваща тераса или вътрешен двор. Трябва да направите някои измервания, преди да поръчате такава.

Ако искате беседка, която ще покрива само част от вашата тераса или вътрешен двор, тогава свободно стоящата опция е чудесен избор. Въпреки това, ако искате да покриете голяма част или целия ви вътрешен двор или палуба, тогава трябва да помислите за монтиран на стена модул, който се прикрепя към дома Ви. Добавянето на монтирана на стена беседка е като да поставите целогодишен навес към къщата си.

Колко често планирате да я използвате

Когато става въпрос за идеи за беседка в задния двор, възможностите са безкрайни. Но когато търсите атрактивна външна беседка на още по-атрактивна цена, отговорът е навес за беседка! Навес за беседка може да се сглоби през пролетта и да се свали и съхранява през зимата. Въпреки че препоръчваме да закотвите беседка, преди да я използвате, навесът на беседка е достатъчно лек, за да бъде преместен от точка А до точка Б, без да е необходимо първо да се разглобява. Това също е чудесен вариант, когато от време на време искате да използвате беседка в задния двор.

Ако искате нещо, което е по-трайно, но не планирате да го използвате през зимните месеци, тогава беседка с мек покрив би била чудесен избор. Повечето беседки с мек покрив са направени със здрави алуминиеви и стоманени рамки и покритие от полиестерна тъкан. Предимството, което има беседка с мек покрив пред навес за беседка, е допълнителната защита от елементите. Беседките с мек покрив се доставят с найлонова мрежа против комари, за да предпазят насекомите, и полиестерни завеси, които могат да блокират вятъра и слънцето.

Ако искате да използвате беседка през цялата година, тогава модел с твърд покрив би бил най-добрият за вашия двор. Беседките с твърд покрив се предлагат с мрежа против комари, но трябва да закупите завеси отделно. Освен това покривните панели са изработени от здрава поцинкована стомана или от UV оцветени поликарбонатни панели, които могат да се отварят, за да пропускат слънчевата светлина. Тъй като покривите не са плат, те могат да издържат на тежка зима, въпреки че всяко натрупване на сняг трябва да бъде отстранени.

Какъв размер беседка Ви трябва?
Към началото