Как лазерната епилация премахва космите?

Как лазерната епилация премахва космите

Как лазерната епилация премахва космите?

В зависимост от областта, която ще се обезкосмява, продължителността на сесията може да варира по времетраене.

Например, продължителността на процедурата за обезкосмяване на горната устна отнема около 5 минути, за подмишниците – до 2 минути, за зоната на бикини – от 15 минути до половин час, за краката – 1 час.

В зависимост от вида на кожата и силата на дисулфидната връзка на косата, елиминирането на космите по лицето може да бъде достатъчно за 3-4 сесии или 8-10 сесии.

Средно може да са необходими около 6-8 процедури за пълно премахване на космите по тялото.

Освен това първите интервали между процедурите могат да бъдат от 20 до 40 дни, а следващите – от 1 до 2 месеца, така че е по-добре да зстартирате хода на тази процедура през есенно-зимния период, за да постигнете желания резултат до пролетта – лятото.

Как да се подготвим за процедура по лазерна епилация

Преди да отидете в салона, 6-12 часа преди процедурата, напълно обръснете косата в предвидената зона с машина, оставяйки 2-3 мм. По-конкретно, две седмици преди лазерната епилация, не се препоръчва да посещавате солариума и като цяло да сте под активното слънце, да правите шугаринг, восък и електролиза, а също така да използвате автобронзати, масла, лосиони и мазни кремове. Също така е по-добре да не излагате татуировки и тъмни бенки на действието на лазерния епилатор, покривайки го с мазилка. Подобна лазерна процедура в София се извършва в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ. Тя се намира на бул. Черни връх 99. Екипът им отговаря и на имейл: info@infinity-clinic.com. Как лазерната епилация премахва космите.

Какво може и какво не може да се прави след лазерна епилация

След процедурата по лазерна епилация тялото ще бъде видимо леко зачервяване, поради което кожата ще се нуждае от специални грижи. И въпреки че Вашият дермокосметолог ще прочете индивидуални инструкции, има няколко общи правила:

-през първите дни не мокрете третираната зона с вода и в никакъв случай не я търкайте с кърпа,

-не използвайте козметика, съдържаща алкохол,

-не посещавайте сауната и банята в продължение на три седмици,

-не масажирайте и не се излагайте на слънце през следващите две седмици.

Как лазерната епилация премахва космите?
Към началото