Пилотите на F1 имат ли специални обувки?

Пилотите на F1 имат ли специални обувки?

Пилотите на F1 имат ли специални обувки? Повечето пилоти от Формула 1 имат специални обувки. Основната причина за това е, че педалите в болид от F1 са много близо един до друг, така че водачът трябва да може да усеща педалите, без да се налага да мисли за това. Това означава, че те се нуждаят от обувки, които стоят добре и могат да усещат педалите. Някои шофьори също обичат обувките им да бъдат изработени по поръчка, така че да стоят перфектно.

Пилотите на F1 имат ли специални обувки?

Това може да им помогне да усетят по-добре педалите и също така помага да се предотвратят всякакви мехури или дискомфорт по време на шофиране. Изработените по поръчка обувки също могат да бъдат направени от материали, които са по-дишащи и удобни от стандартните готови обувки, което е важно, когато прекарвате часове в горещ, тесен кокпит.

Така че, ако се чудите дали пилотите от Формула 1 имат специални обувки, отговорът като цяло е да!

Състезателната обувка Sparco Formula

Състезателната обувка Sparco Formula е традиционна състезателна обувка от висок клас. Дизайнът на средната обувка включва изцяло ултра мека горна част от телешка кожа с перфорирани отвори за дишане. Горната част има затваряне с велкро лента за по-добра опора и регулируемост. Формулата включва уникална система Speed ​​Lace, която има велкро закрепване, което закрепва свободния край на връзките към езика. Формулата има разтеглив панел Achilles за подобрена мобилност и комфорт. Formula има подметка от следващо поколение, изработена от чиста лека гума, която подобрява усещането на педала и също така е антистатична, устойчива на гориво и масло. Формулата е с предварително оформена анатомична стелка. Формулата е одобрена от FIA 8858-2018 и SFI 3.3/5.

  • Изключително мек дизайн на средната част на ботуша от телешка кожа
  • Велкро закопчаване на глезена за допълнителна опора
  • Разтегателен панел Achilles за мобилност и комфорт
  • Предварително оформена анатомична стелка
  • Подметка от следващо поколение от чиста лека гума за отлична цена на педала
  • Антистатична, гориво и маслоустойчива подметка
  • Скоростни връзки
  • FIA 8858-2018 и SFI 3.3/5 одобрени

Състезателната обувка Sparco Formula

Пилотите от Формула 1 са известни със своята скорост, умения и прецизност. Въпреки това, когато става въпрос за екипировката, която носят на пистата, един елемент, който често остава незабелязан, са обувките им. Шофьорите на Формула 1 се нуждаят от обувки, които могат да издържат на високи скорости и интензивни G-сили, като същевременно им осигуряват максимален контрол над превозните им средства.

Пилотите на F1 имат ли специални обувки?

Пилотите на F1 имат ли специални обувки?
Към началото