Ползите от ски застраховки

Ползите от ски застраховки

Какви са ползите от ски застраховки

Известен е случай, когато поради такава нерешителност и двамата скиори за малко да загинат – този, който е бил ранен, и този, който го е открил, докато са били сравнително близо до населено място.

Защо е важно да имате застраховка за ски в планината?

Самостоятелният транспорт е разрешен само в изключителни случаи, когато няма квалифицирана помощ и трябва да се вземат мерки за предотвратяване на допълнително нараняване или влошаване на тежестта на нараняването.

Тъй като тази публикация не е учебник по спешна медицина, ще се ограничим до разглеждане на наранявания и други наранявания, които са най-характерни за любители скиори. Надяваме се, че информацията, представена по-долу, никога няма да бъде необходима на читателя, но използваме възможността още веднъж да подчертаем, че всички наранявания, с изключение може би на най-леките, изискват квалифицирано лечение.

• Навяхването е най-честата специфична травма при скиорите, най-често изкълчване на връзките на коленните и глезенните стави, понякога съчетано с частично или пълно разкъсване на връзките и увреждане на кръвоносните съдове.

Характерни симптоми при карането на ски:

болка, ограничена подвижност на ставите, подуване, кръвоизлив.

Ползите от ски застраховки. Първа помощ: превръзка под налягане (еластичен бинт), студ. При липса на разкъсвания на връзките функцията на ставата се възстановява в рамките на няколко дни и в този случай първо изчезва болката и едва след това отокът спада. Ако болката продължава след отстраняване на подуването и кръвоизлива, най-вероятно има пълно или частично разкъсване на връзките, за колянната става има увреждане на менискуса. При тези обстоятелства е необходим преглед, ако е необходимо, проста операция (обикновено ендохирургична); Ако не се лекуват, разкъсаните фрагменти на лигамента или менискуса могат да причинят внезапни блокажи на ставата по време на движение.

• Луксацията е по-тежка травма, постоянно изместване на ставните краища на костите, почти винаги придружено от разкъсване на ставната капсула, увреждане на връзките и кръвоносните съдове. За скиорите дислокациите на пръстите, ръката, лакътя, рамото и тазобедрените стави, които се появяват по време на неуспешни падания, са доста типични; Изкълчванията на коляното са доста редки.

Ползите от ски застраховки
Към началото