Трябват ли ви плъзгащи се интериорни врати за вашия дом?

Трябват ли ви плъзгащи се интериорни врати

Трябват ли ви плъзгащи се интериорни врати за вашия дом? Изборът между класическа система с панти или плъзгащи се врати най-често се определя основно от конфигурацията на помещението, въпреки че често опцията „купе“ се превръща в дизайнерска характеристика, например, за да се създаде ефектът шоджи, характерен за традиционната японска култура.

Трябват ли ви плъзгащи се интериорни врати за вашия дом?

Един от контрааргументите срещу закупуването на плъзгащи се модели е страхът, че те няма да бъдат инсталирани правилно. Наистина рискът от грешки при инсталацията тук е доста висок.

Да бъдат или да не бъдат. Плъзгащи интериорни врати в интериора. Някои хора харесват плъзгащи се врати, други пък са предпазливи към тях. По един или друг начин, ако се прави самостоятелен ремонт, малцина решават да се заемат сами с тях.

Като практикуващ дизайнер доста често използвам интериорни плъзгащи се врати в проекти, добре съм проучил предимствата им. Но е готова да говори и за недостатъците по същество и аргументирано. Да започнем с това, когато плъзгащите се интериорни врати, снимките на които виждате, са незаменими в интериора.

Когато трябва да отворите гигантски отвор

И също така просто го затворете обратно. Съгласете се, интериорът със снимка се възприема като просторен, гигантска врата добавя „въздух“. Максимумът, на който можете да разчитате при люлеещите се врати в този случай, е двойно крило.

Когато има действително липса на място в помещението. Това е основният „плюс“ в полза на плъзгащите се интериорни врати – спестяване на пространство. Възможно е изобщо да няма място за отваряне на традиционна врата. Вижте как се навива платното в случай на стълба. И си представете плъзгаща се интериорна врата на панти, обхващаща половин стълбище.

Когато решаваме въпроса със разпределението

Вземете например комбинацията от кухня и всекидневна – получавате общо увеличено пространство. Психологически, намирайки се в кухнята, вие смятате стаята за „голяма кухня“, което е много удобно. Но, да речем, в кухня с газова печка, такава комбинация изисква плътно прилепваща врата между стаите (което убива цялата идея за визуално разширяване на пространството).

Трябват ли ви плъзгащи се интериорни врати за вашия дом?
Към началото