Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове – част 4

Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове

Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове

Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове. Етап 10 на SEO – анализ на поведенчески фактори. След като външната и вътрешната оптимизация на проекта е извършена и тя е в ТОП -10 за много заявки. Можете да преминете към следващата стъпка – анализ на поведенчески фактори.

На този етап от SEO промоцията се събира информация за слабите места на проекта. Кои страници потребителите оставят, заявки, за които са отишли ​​на сайта и т.н. Благодарение на анализа на получените данни е възможно да се разбере как да се подобри ресурсът, за да се повиши неговата ефективност.

Най-често на този етап се извършва следната работа:

Разработване на фрагменти. Колкото по -привлекателен изглежда фрагментът и по-пълно отговаря на очакванията на потребителя. Толкова по -голяма е вероятността той да отиде на сайта.

Подобрени поведенчески фактори. За да заинтересувате посетителя, можете например да попълните съдържанието с таблици, видеоклипове, калкулатори и други тематични материали.

Намаляване на степента на отпадане. След идентифициране на страници, на които потребителят е прекарал по -малко от 15 секунди (това време се счита за отказ в стандартната настройка на системата Yandex Metrica), съдържанието на страницата се преработва.

Например: добавяне на изображения, закотвяне на съдържание или всяка друга работа, насочена към премахване на установените недостатъци и за по -ангажирано взаимодействие на потребителя със съдържанието на страницата.

Най -често на този етап се извършва следната работа:

  • -Разработване на фрагменти. Колкото по -привлекателен изглежда фрагментът и по -пълно отговаря на очакванията на потребителя, толкова по -голяма е вероятността той да отиде на сайта.
  • -Подобрени поведенчески фактори. За да заинтересувате посетителя, можете например да попълните съдържанието с таблици, видеоклипове, калкулатори и други тематични материали.
  • -Намаляване на степента на отпадане. След идентифициране на страници, на които потребителят е прекарал по -малко от 15 секунди (това време се счита за отказ в стандартната настройка на системата Yandex Metrica), съдържанието на страницата се преработва.
  • Например: добавяне на изображения, закотвяне на съдържание или всяка друга работа, насочена към премахване на установените недостатъци и за по -ангажирано взаимодействие на потребителя със съдържанието на страницата.
Eтапи на популяризиране на SEO уебсайтове – част 4
Към началото